Låna pengar till företag 2024


Ny uppdatering av företagslån: 2024-05-25
Innehåller annonslänkar
Lendo företagslån
 • JÄMFÖR FÖRETAGSLÅN
 • Belopp: 50.000kr - 5 milj
 • Löptid: 6mån - 5år
 • Helt kostnadsfri att jämföra!
 • Ansökan på 1 min - svar inom ett dygn!
Mer info →
Kommentar:
Hos Lendo kan du i skrivande stund jämföra upp till 13 lån till företag. Du kan se aktuell lista över företagslån som dem jämför på deras hemsida. Lendo har samma ägare som bland annat Aftonbladet och Blocket.

Låna pengar företag behöver många företagare göra någon gång men inte lika många vet hur man gör. Det är därför Svenska Lånenätverket startade BästaFöretagslån.se. En guide för dig som ska låna pengar till företaget och vill lära dig hur du själv jämför. För du ska inte lägga det i någon annans händer om du frågar oss. I alla fall inte om det är ditt företag. Din risk och ditt jobb. Då bör du ha full kontroll på vad som gäller. Och vilket risk du tar. Eller inte tar. Så läs genom guiden för att se vad du tycker om den och om du kan ha hjälp av den.Vad man kan tänka på när man ska låna pengar till företag

Att låna pengar till företaget är ett viktigt beslut som kan påverka dess ekonomiska framtid. Företagslån kommer i många former och från olika källor, och det är viktigt att noga överväga och jämföra alternativen för att hitta det lån som bäst passar ditt företags behov och situation. Här är några viktiga faktorer att beakta när du jämför företagslån.

1. Bestäm Ditt Företags Finansieringsbehov

Först och främst, identifiera varför ditt företag behöver lånet och hur mycket kapital som behövs.

 • Lånets Syfte: Är det för att starta ett företag, expandera verksamheten, täcka driftskostnader eller för att finansiera en specifik investering?
 • Lånebelopp: Bestäm hur mycket pengar ditt företag behöver låna och se till att lånebeloppet är realistiskt i förhållande till ditt företags förmåga att betala tillbaka.

2. Jämför Räntor och Avgifter

Räntan och andra associerade avgifter är avgörande faktorer när du jämför företagslån.

 • Räntesatser: Jämför både den fasta och den rörliga räntan som olika långivare erbjuder.
 • Avgifter: Ta reda på alla tilläggsavgifter som uppläggningsavgifter, administrationsavgifter och eventuella förtida inlösenavgifter.

3. Typ av Lån och Säkerhet

Olika typer av företagslån kan vara mer lämpliga beroende på ditt företags behov och den säkerhet du kan erbjuda.

 • Olika Låntyper: Det finns olika lånetyper som banklån, online-lån, kreditlinjer och lån utan säkerhet.
 • Säkerhet: Lån med säkerhet kan ha lägre räntor, men innebär en risk att förlora den tillgång som används som säkerhet.

4. Lånevillkor och Återbetalningsplan

Lånevillkoren, inklusive återbetalningstid och betalningsstruktur, är viktiga att överväga.

 • Återbetalningstid: Längre lån kan minska de månatliga kostnaderna, men ofta med högre total räntekostnad över tid.
 • Betalningsflexibilitet: Vissa långivare erbjuder flexibilitet med avbetalningsplaner, vilket kan vara viktigt om ditt företags inkomst varierar.

5. Långivarens Rykte och Service

Långivarens rykte och kundservice är viktiga att överväga för att säkerställa en smidig låneupplevelse.

 • Rykte: Undersök långivarens rykte, läs kundrecensioner och ta reda på deras erfarenhet av att arbeta med liknande företag.
 • Kundservice: En långivare som erbjuder utmärkt kundservice och support kan vara avgörande, särskilt om du stöter på problem eller har frågor under låneperioden.

6. Ansökningsprocess och Tid till Finansiering

Hur snabbt och enkelt du kan få tillgång till finansieringen är en annan viktig aspekt att överväga.

 • Ansökningsprocess: Vissa långivare erbjuder enklare och snabbare online-ansökningsprocesser.
 • Tid till Finansiering: Om ditt företag behöver snabb finansiering, kolla hur lång tid det tar från ansökan till att pengarna finns tillgängliga.

Att jämföra företagslån är en komplex process som kräver noggrann övervägning av flera olika faktorer. Genom att analysera ditt företags behov och noggrant jämföra de olika alternativen som finns tillgängliga, kan du hitta ett lån som passar ditt företags unika situation och bidrar till dess fortsatta tillväxt och framgång.


Så hittar du bästa företagslånet för ditt företag

Det finns bara ett svar på frågan om hur du hittar det bästa företagslånet för ditt företaget och det kommer nu. Du måste jämföra. Kostnaden för ditt lån kan variera väldigt mycket och du kan spara mycket pengar genom att jämföra ordentligt. Så se till att titta över vilka alternativ du har och hur mycket dessa skulle kosta dig. Ha en plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet i den takt du vill.


Om Låna pengar till företag

Låna pengar till företag är en guide för dig som vill veta lite olika alternativ till att låna pengar till ett företag. Det vill säga inte bara lån utan säkerhet som det för det mesta handlar om här på sajten.

Kontakta oss angå guiden Låna pengar till företag

Låna pengar till företag skapade vi eftersom vi vill leda in dig som söker lån till ditt företag här. För det gäller att inte vara för snabb när man ska låna pengar och inte heller vad gäller lån till sitt företag. Så om du bara visste att det finns låneförmedlare som jämför företagslån gratis så kanske du kan få ett billigaste lån. Därför skapade vi den här sidan. Vi har alltid som ambition att allt ska stämma på den här sidan men om något ändå blivit fel får du gärna säga till så vi kan fixa det.